AutoIt-Script : $tringname needed....

Do you have trouble to set-up your emulator for a platform?, need a script?...ask here, we might be able to help you!
User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 19 Apr 2010, 20:30

Hi,

what is the right "Stringname" in a Autoit-Script for the Info-Field ? (Not for the Info-ID Field)
Because , i want to have my Additional-Script-Info [R] & [L] on that Field :rolleyes:

btw.
It's not "StringInStr($eccMetaInfo)" or "StringInStr($eccMetaInfos)"
but...what is it.... :-k

My Atom-Script so far.....
Spoiler: show

Code: Select all

; ------------------------------------------------------------------------------
; BEGIN OF SCRIPT
; ------------------------------------------------------------------------------
AutoItSetOption("SendKeyDownDelay", 140)

Run($Emulator & " Atom.Exe")

WinWaitActive("DOSBox", "", 10)
Sleep(4000) ;give dosbox some time to load atom.exe
  If StringInStr($eccMetaInfoId, "[L]") Then ;Load Game with lo."filename" , needs also send run
     Send("lo.")
     Send(Chr(34))
     Send(StringLower($eccFileRomNamePlain))
     Send(Chr(34))
     Send("{ENTER}")
     Sleep(1000)
     Send("run")
     Sleep(100)
     Send("{ENTER}")
ElseIf StringInStr($eccMetaInfoId, "[R]") Then ; Load and Run Game with *R."filename"
     Send ("`r.")
     Send(Chr(34))
     Send(StringLower($eccFileRomNamePlain))
     Send(Chr(34))
     Send("{ENTER}")
ElseIf StringInStr($eccMetaInfoId, "Gokkast") Then ; Run Tape-Image "GOKKAST". 'cause don't work in "all-in-1" Tape-Image.
     Send("{F9}")
     Sleep(300)
     Send("{down}")
     Send("{right}")
     Send("l")
     Sleep(400)
     Send("run")
     Send("{ENTER}")
EndIF

; ------------------------------------------------------------------------------
; END OF SCRIPT
; --------------------------------------------------
Attachments
ecc-info.jpg
ecc-info.jpg (24.36 KiB) Viewed 1525 times
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 21 Apr 2010, 21:06

Nobody can help me out here ? :disappointed:
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

User avatar
Gruby
ECC Support
Posts: 185
Joined: 14 Jan 2007, 08:38
Location: Hungary
Contact:

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Gruby » 22 Apr 2010, 04:52

Maybe missing script header :surrender:
Example primo script:
Spoiler: show
; Platform : Microkey Primo
; Script for : Ultimo v1.5
; Script version : v1.0.1.2
; Last changed : 2009.05.11
;
; Author: Gruby, Phoenix
;
; 7Z commands:
; x = eXtract files with full paths.
; -o = set Output directory.
; -y = assume Yes on all queries.
;
; ==============================================================================
; You need to implent this block in every script, this changes the workfolder to
; the folder where this script is executed, and loads the 'eccScriptSystem' script.
FileChangeDir(@ScriptDir)
#include "..\eccScriptSystem.au3"
; ==============================================================================

; ------------------------------------------------------------------------------
; BEGIN OF SCRIPT
; ------------------------------------------------------------------------------
Microkey and HomeLab TOSEC Datter & Redump.org Dumper.
Since I'm no native speaker my English is unfortunately far from perfect, so please excuse any bad grammar and spelling.

User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 22 Apr 2010, 08:52

Hi Gruby,
no, you missunderstand me.
The Script works fine at all.
I only want to put this [R] from the Info-ID Field to the Info-Field.
But i dont know, how to call/name this Field "Info" in an AutoIt-Script.

For the Info-Id Field it is : ($eccMetaInfoId)
For the Info Field it is : ???

That's my question ;)

@Phoenix:
Come on ! I know, you know it :yes_head:
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

User avatar
Gruby
ECC Support
Posts: 185
Joined: 14 Jan 2007, 08:38
Location: Hungary
Contact:

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Gruby » 22 Apr 2010, 09:26

Your script is required manually added user info in the metaedit. (Additional infos)

If StringInStr($eccMetaInfoId, "[L]") Then....

Use the filename in the script

Example:
If StringInStr ($eccFileRomNamePlain, "[L]", 1 ) > 0 Then something...
Else... If...

Needed the filename contains the [L] chars in example or other choosed in the next else.

Or i missunderstand again :crazy:
Microkey and HomeLab TOSEC Datter & Redump.org Dumper.
Since I'm no native speaker my English is unfortunately far from perfect, so please excuse any bad grammar and spelling.

User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 22 Apr 2010, 10:29

Hi Gruby,
of course, it is also a Solution, to put the [R],[L],etc. , into the Filename.....but
I want to use the Field Infos (the Line above the InfoID). Look at my Picture.
So, i need the Script-Name for this.... :winking:
I can't figure out, what it is...should be something like "$eccMetaInfo" , "$eccMetaInf" or "$eccMetaInfos" ](*,)
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

User avatar
Gruby
ECC Support
Posts: 185
Joined: 14 Jan 2007, 08:38
Location: Hungary
Contact:

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Gruby » 22 Apr 2010, 10:34

Look at your eccScriptSystem.au3 (drive:\emuControlCenter\ecc-script\)
and the current eccScriptRom.dat file

Maybe this one:
Global $eccMetaInfoString = IniRead("..\eccScriptRom.dat", "META", "info_string", "")
not sure :surrender:
Microkey and HomeLab TOSEC Datter & Redump.org Dumper.
Since I'm no native speaker my English is unfortunately far from perfect, so please excuse any bad grammar and spelling.

User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 22 Apr 2010, 10:37

Thanks Gruby
I'll take a look....this evening.....
Have to go to work now....
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 22 Apr 2010, 16:56

You are GREAT Gruby :happy:
Thats IT !
$eccMetaInfoString :yes_head:
Thanks !

Here's the Script :
Spoiler: show

Code: Select all

; ------------------------------------------------------------------------------
; Platform               : Dosbox
; Script for             : Acorn Atom Emulator v1.33
; Script version         : v1.0.0.0
; Last changed           : 2010.04.22
;
;
; Author: Phoenix & Vicman
;
; NOTES:
; The Acorn Atom Emulator *.exe-Files & the Tape-Images (*.TAP) must be put into the
; Dosbox-Folder.The Single *.ATM-Files of each Gamedump,(stored in the Acorn-romfolder)
; must have exactly the same Name, as the Game-File on the Tape-Image.
; Otherwise this Script won't work ! You also have to use the eCC-Acorn-Datfile ;-)
; ------------------------------------------------------------------------------

; ==============================================================================
; You need to implent this block in every script, this changes the workfolder to
; the folder where this script is executed, and loads the 'eccScriptSystem' script.
FileChangeDir(@ScriptDir)
#include "..\eccScriptSystem.au3"
; ==============================================================================

; ------------------------------------------------------------------------------
; BEGIN OF SCRIPT
; ------------------------------------------------------------------------------
AutoItSetOption("SendKeyDownDelay", 140)

Run($Emulator & " Atom.Exe")

WinWaitActive("DOSBox", "", 10)
Sleep(4000) ;give dosbox some time to load atom.exe
  If StringInStr($eccMetaInfoString, "[L]") Then ;Load Game with lo."filename" , needs also send run
     Send("lo.")
     Send(Chr(34))
     Send(StringLower($eccFileRomNamePlain))
     Send(Chr(34))
     Send("{ENTER}")
     Sleep(1000)
     Send("run")
     Sleep(100)
     Send("{ENTER}")
 ElseIf StringInStr($eccMetaInfoString, "[R]") Then ; Load and Run Game with *R."filename"
     Send ("`r.")
     Send(Chr(34))
     Send(StringLower($eccFileRomNamePlain))
     Send(Chr(34))
     Send("{ENTER}")
 ElseIf StringInStr($eccFileRomNamePlain, "Gokkast") Then ; Run Tape-Image "GOKKAST". 'cause don't work in "all-in-1" Tape-Image.
	 Send("{F9}")
	 Sleep(300)
	 Send("{down}")
	 Send("{right}")
	 Send("l")
	 Sleep(400)
	 Send("run")
	 Send("{ENTER}")
EndIF

; ------------------------------------------------------------------------------
; END OF SCRIPT
; ------------------------------------------------------------------------------
Now, we only need to know, how to use this template.ini-Feature for the Acorn Atom :surrender: Look here :
Then, we have the full Support for this nearly "unknowing" Homecomputer =D>

@Andreas :
Gib dir doch bitte 'nen kleinen Ruck, und hilf uns ein wenig [-o< (ich versuchs jetzt mal mit betteln, und nicht mit meckern...:pardon: )
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

User avatar
Phoenix
ECC Developer 2006-2016
Posts: 9057
Joined: 27 Aug 2006, 01:17
Location: Deventer, The Netherlands
Contact:

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Phoenix » 24 Apr 2010, 23:58

Hi All,

Great that you have found it!, sorry for late or no reaction from me at all, since my private life is very busy atm, a lot todo!, can't do everything at the same time :O, i even have days i haven't turn on the computer at all :surrender: , but i am still there!
Sebastiaan Ebeltjes | ECC Developer 2006-2016 | ECC Forum Admin | Phoenix Interactive WebMaster
[- ECC programs -]
eccUpdate, eccScriptSystem, GtkThemeSelect, DatFileUpdater (DFU), ImagePackCenter (IPC), eccDiagnostics, 3dGallery, iccImageInject
eccKameleonCode, eccCreateStartmenuShotcut, eccThirdPartyConfig (TPC), EmuMoviesDownloader (EMD), eccVideoPlayer
MobyGamesImporter (MGI), ECC Amiga GetGemusConfig.

User avatar
Vicman
PLATINUM member
Posts: 1233
Joined: 17 Jun 2007, 16:12
Location: Germany,Bochum

Re: AutoIt-Script : $tringname needed....

Unread post by Vicman » 25 Apr 2010, 08:32

Thanks for reply, Phoenix
and good, that you're still here ;)
imagepacks:
Done: Vic20, N64, Philips VG-5000 G7000 G7400, SordM5, Amstrad GX4000, Enterprise 64/128
Progress: Atari 8bit, Dosbox, Exelvision EXL 100
Vicman's eCC-Clips on You Tube

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest